Wil je verslavend goed worden in storytelling?

StoryLAB.

Wil jij je op een gemakkelijke manier onderscheiden van de rest?

Ben je opzoek naar een oprechte, emotionele verbinding met je doelgroep waardoor je onvergelijkbaar én onvergetelijk wordt? 

Dan is het hoogtijd om de Storyteller in jezelf wakker te schudden.

say no more

say no more

"Echt een waardevolle cursus! Al een hoop eyeopeners die ik gelijk kan toepassen"

- Emma

Wat maakt Storytelling zo waardevol?

Beyond facts.

Wij kunnen verhalen en anekdotes veel beter onthouden dan feiten. Verhalen zorgen ervoor dat de inhoud - dus dat wat jij wilt delen - blijft hangen. 

"ik zat er helemaal in"

Verhalen zorgen ervoor dat je het voor je gaat zien, het komt tot leven. Het versterkt bovendien je standpunt. Hierdoor bouw je op een hele natuurlijke wijze een brug tussen jou en je doelgroep. 

Dit wil ik

Dit wil ik

"Wacht, ken jij ... "

Het gaat er niet perse om wat jij over je merk te vertellen hebt, maar vooral over wat andere mensen over jou vertellen aan familie of vrienden. Mensen kunnen verhalen en anekdotes veel beter doorvertellen dan feitelijke informatie..

"Waarom zou je in vredesnaam geen goede Storyteller willen zijn?"

... onbekend maakt onbemind.

De vraag blijft maar in mijn hoofd rond spoken en het enige antwoord wat ik op repeat terugkaats naar mezelf is “waarom niet?” 

Los van het feit dat het zóveel kan betekenen voor je merk is het ook in je dagelijks leven en in contact met anderen zo’n mooie skill om je eigen te maken. Het is volgens mijn bescheiden mening een verrijking in alle lagen van je leven

Verhalen vertellen is de makkelijkste manier om je te onderscheiden van de rest en zo vanuit een authentiek basis te bouwen aan een sterke personal brand. Want verhalen zorgen voor herkenning en creëren een emotionele verbinding, waardoor mensen je gaan onthouden.

Maar ook met storytelling geldt

Ik staar NAAR DE KNIPPERENDE CURSOR OP MIJN SCHERM. DE TIJD HEEFT HAAST EN VREET MIJN KOSTBARE WERKDAG OP ALSOF HET HAPPY HOUR IS BIJ EEN ALL YOU CAN EAT RESTAURANT. Ik denk al veel te lang na over argumenten waarom je als ondernemer een goede storyteller zou willen zijn - en ik kom er niet uit

Dus, waarom niet?

Wanneer je niet weet … ⁣

Wat een goed verhaal nodig heeft om mensen ‘geboeid' te houden.

Welke fases je in een verhaal doorloopt en hoe je een goede spanningsboog creëert. 

Wat het verschil is tussen een verhaal, een goed verhaal en een transformerend verhaal.⁣

En zeker ook wanneer je mindset  je in de weg zit.

Dan is er werk aan de winkel.

Hi, ik ben wianda

Dankzij mijn jarenlange ervaring als geschoold theatermaakster heb ik een bak aan ervaring, kennis en expertise op het gebied van storytelling, psychologie en mindset. Dit in combinatie met de strategieën die ik toepas, mijn inlevingsvermogen, mensenkennis en mijn ervaring als creatief ondernemer maken mij onderscheidend binnen mijn niche als mentorcoach


"Het mooie vind ik dat je mensen mega kan inspireren én er gelijk een praktische vertaling in maakt hoe ik het eigen kan maken"

- Sanne

storytelling is             uniek talent

storytelling is

Het is géén hogere wiskunde of een speciale gave waar je op goed geluk mee geboren wordt. Het is niet enkel en alleen voor een select groepje mensheid beschikbaar of alleen voorbestemd voor diegene met een ‘bestseller schrijf talent' of ‘jarenlange toneel ervaring’

uniek talent

geen

Het is een veelzijdige skill die je kunt ontwikkelen en trainen. Het zijn van een (goede) Storyteller heeft namelijk alles te maken met kennis en de juiste mindset. ⁣

Wat is het dan wel?

We doen elke dag aan storytelling.

... maar plottwist:

Ik help je met dat laatste.

Wanneer je een e-mail schrijft, wanneer je tijdens het avondeten vertelt hoe je dag is geweest, wanneer je iets op Instagram post, een video opneemt, met klanten in gesprek bent, een kennismakingsgesprek voert. ⁣

Het is makkelijk om Storytelling onder het kopje ‘talent’ te schuiven, want dan hoef je jezelf niet buiten je comfort zone te manoeuvreren om het onder de knie te krijgen. Dan hoef je het werk niet te doen.

Er zit alleen een groot verschil tussen gewoon een (goed) verhaal en een transformerend verhaal waarmee je verbinding creëert, vertrouwen opbouwt, mensen raakt en een spotlight op je aanbod zet. 

"HET HEEFT GEEN ZIN, IK HEB HIER GEEN TALENT VOOR"

Count me in!

afgestudeerd aan de toneelacademie als theater maakster

cursisten mogen helpen in de afgelopen 3 jaar.

jaar ervaring als storytellend ondernemer

700 +

2016

+ 10

“Nog niet alles gezien, maar ik vind je training super waardevol! Ik ben lekker bezig met de opdrachten, dankjewel!"

- Anneloes

Module 1

Als je online zoekt, veel leest over storytelling of zoals ik veel theaterteksten hebt geanalyseerd, krijg je verschillende methodes aangereikt over wat een goed verhaal nodig heeft. In deze module geef ik je een praktisch stappenplan waarbinnen de essentie van al deze methodes samen komt. Zodat jij weet hoe je een verhaal opbouwt, spannend maakt en je doelgroep op het puntje van hun stoel laat zitten.

Module 2

Nu we het framework voor storytelling hebben vormgegeven gaan we dieper in op wat verhalen nodig hebben om onderscheiden te kunnen zijn. We kijken naar wat er gebeurt als iemand een verhaal te horen of lezen krijgt en hoe je daarop in kan spelen. Hoe zorg je dat je publiek van begin tot einde met je mee kan.  

Module 3

In deze module reizen we langs de elementen die jouw verhalen verslavend goed gaan maken. Je tone of voice vind je niet door silent disco te spelen. Tijd om je volume knop open te draaien en je keel te schrapen. Ook leer je hoe je afhaakmomenten vermijdt en zelfs 'saaie' ervaringen omzet in prikkelende anekdotes.

Module 4

Je innerlijke Storyteller is aan zet. We gaan we de vertaalslag maken van gewoon een goed verhaal naar het creëren van transformerende verhalen. Verder gaan we in deze module een verhalen database creëren. Als een ware sherlock ga je opzoek naar verhalen en anekdotes uit je leven, zodat jij altijd en overal een memorabel verhaal paraat hebt die jouw missie ondersteunt.

Module 5

Hoe verkoop je jezelf zonder als een sales tijger door het leven te gaan? Welke verhalen zijn geschikt voor sales en hoe zorg je ervoor dat je een verlangen of transformatie bij je doelgroep prikkelt. Je gaat bovendien je personal brand versterken met behulp van Storytelling. Want als je het goed doet, verkoopt een verhaal zichzelf. 

Module 6

Leer om te gaan met de mindfucks in je hoofd. Want je mindset is je grootste saboteur als het op Storytelling aankomt. Reken af met het gevoel 'niet interessant genoeg' te zijn. Overwin blokkades, zelfsabotage en angst, en ontdek hoe je met zelfvertrouwen online zichtbaar kunt zijn.

Hoe en wat?

35+ lessen

In totaal zijn het 35 + hoofdstukken verdeeld over 6 modules. Video's, audio, een visualisatie & werkboeken

planning

Er loopt een speciale community maand.  Ik ben actief in de online chat support tot eind april +


Juni 2024 bonus Q&A

bonus Q&A

In juni is er speciale online Q&A. Kun je er niet bij zijn? Geen probleem! Hij komt ook als replay in je online omgeving te staan.

BONUS ALERT!

101 prompt ideeën voor verhalende content

101 Prompt Ideeën voor Verhalende Content

Je krijgt een guide met 101 ideeën die je effectief helpen bij het creëren, schrijven of vertellen van verhalende content t.w.v. €35

Ik doe mee!

Ik doe mee!

bereid je voor op dit soort reacties:

 StoryLAB.

Uitgebreide online leeromgeving met video, audio en opdrachten.

35 + lessen, werkboek en persoonlijke support via de chat t/m eind april

Lifetime access

Bonus Q&A juni '24

TIJDELIJK €600 → €397

word een storyteller

waar mensen

halsreikend

naar 

uitkijken.

Let's do this!

Dit alles t.w.v. €600 nu tijdelijk voor maar €397 ex btw.*

 StoryLAB.

Uitgebreide online leeromgeving met video, audio en opdrachten.

Lifetime access

35 + lessen, werkboek en persoonlijke support via de chat t/m eind april

Bonus Q&A juni '24

TIJDELIJK €600 → €397

word een storyteller

waar mensen

halsreikend

naar 

uitkijken.

Let's do this!

Dit alles t.w.v. €600 nu tijdelijk voor maar €397 ex btw.*

Ik heb vanochtend de kennis die ik heb opgedaan in de eerste module gebruikt om een e-mail, smeekbede, liefdesbrief te sturen aan de makelaar. Ik moest meer worden dan een dossiernummer"

- Mariska

VRAGEN?

Wanneer kan ik starten met de training?

Je direct toegang tot de volledige inhoud. Je kunt de training in je eigen tempo volgen, wanneer het jou uitkomt. In juni 2024 is er een speciale live Q&A via Zoom. Link ontvang je direct bij aanmelding. 

Kan ik in meerdere termijnen betalen?

Yes, dat kan! Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen. Op de check-out pagina kun je dit gemakkelijk aangeven. 

Waar kan ik de training volgen?

De training staat op een online platform en je ontvangt werkboeken die je kunt downloaden. Zodra je een ticket koopt krijg je toegang tot het platform, zodra de training beschikbaar is ontvang je een e-mail ter reminder. Vervolgens kun je in je eigen tijd de lessen volgen.

Ik heb geen behoefte veel zichtbaar te zijn online, wat heb ik aan deze training? 

Storytelling gaat over meer dan alleen online zichtbaar zijn. Schrijf je e-mails voor je werk? Voer je gesprekken met klanten? Kom je wel eens in de media? Heb je een podcast? Sta je wel eens voor een groep? Allemaal vormen van communicatie waarin storytelling een cruciale rol kan spelen in het feit of je memorabel wordt. 

Is dit een verkapte content cursus?

Nee, dit is een training in het worden van een goede storyteller. Dit kun je vervolgens toepassen in alle vormen van communicatie. Of dit nu een video is, geschreven tekst, een podcast opname of een gesprek met een (potentiële) klant. Content is dus één van de vormen waarin je deze skill vervolgens tot uiting kunt laten komen. 

Voor wie is deze training?

Deze training is in de eerste plaats gemaakt voor (creatieve) ondernemers. Want dit is simpelweg de doelgroep waar ik mij met mijn werk op richt. Maar eigenlijk is deze training voor iedereen, die ook maar een beetje het verlangen voelt meer vanuit storytelling te willen communiceren. Deze skill is zo universeel toepasbaar en het zou in mijn ogen een verrijking zijn voor menig bedrijf, presentatie, podcast en huis, tuin en keuken gesprek. 

Ik zie mijn vraag er niet tussen staan.

Stuur me even een mailtje via info@wiandabongen.com en dan help ik je met liefde verder.