Ik doe het net even anders

Als fotograaf ben ik gespecialiseerd in het vastleggen van verhalende trouwreportages die je voelt. Foto’s die de tand des tijds ruimschoots overleven. Tijdloos, zonder invloed van wat nu de norm is. Zonder tijdelijke trends. ⁣

NON-TRADITIONEel. Documentair. filmisch.

Trouwen

Ik wil je laten zien en ervaren dat een trouwreportage zoveel meer is dan enkel wat Pinterest waardige shots en uiterlijk vertoon.

Dat poseren bij mij geen optie is, fotoreportages geen uur of zelfs uren hoeven te duren om toch een geweldig resultaat te krijgen en je ook op je allerbest op de foto kan komen zonder jezelf ongemakkelijk te voelen of dingen te moeten doen waar je geen zin of ervaring in hebt.

Oh en trends en tijdelijke rages zijn aan mij sowieso niet besteed. Ik ga voor een tijdloze serie, waar je over tien jaar nog met plezier op terugkijkt. Hoe ik dat doe? 

Ik hou niet van maniertjes. 
Van buitenkant. Van doen alsof. 
Doe niet aan gebakken lucht. 

Beelden van alledaagse momenten die in mijn ogen een podium verdienen.

Ik kom niet op jullie bruiloft om mijn portfolio op te leuken, awards te winnen of uren van jullie kostbare tijd te gebruiken voor een fotoshoot.

Als ik er niet zou zijn, zou de dag in mijn ogen vrijwel exact hetzelfde moeten verlopen. Omdat een bruiloft niet draait om de foto’s. De foto’s zijn een documentatie van wat jullie die dag vieren met de mensen die jullie het meest dierbaar zijn. Ik sta niet aan het roer, bepaal ook niet de koers. Ik leg de route vast, om later op terug te kunnen kijken. 

Ik leg verhalen vast die je voelt.

Ik ga niet voor één epische foto.
Ik ga voor een episch verhaal.

Dat houdt in dat ik jullie verhaal zo volledig mogelijk vastleg, maar wel vanuit een esthetisch oogpunt, met gevoel voor detail en schoonheid.  

Daarvoor schiet ik niet lukraak in het rond, maak ik geen karikatuur van de setting, lig ik niet uren in het gras voor een perfect shot, vermijd ik tijdelijke trends die volgend jaar uit de mode zijn en poseer of regisseer ik vrijwel niet. 

Een streling voor het oog én je hart. 

Beelden die raken én ingelijst op de muur eindigen 

Beelden die je helpen herinneren én simpelweg prachtig zijn. 

Magazine waardig én die zorgen ontroering. 

Een trouwreportage is voor mij niet ‘gelukt’ als ik die standaard momenten goed heb vastgelegd. Ik fotografeer niet van hoogtepunt naar hoogtepunt. Voor mij begint het fotograferen van een huwelijk juist precies daar waar het draaiboek ophoudt.

Mijn werk als trouwfotograaf draait in mijn ogen namelijk om de momentjes tussendoor, die je vergeet als ze niet worden vastgelegd.

Zo’n tussendoor momentje is in geen enkel draaiboek te vinden. Die bedenk je niet van te voren. Die ontstaan in een split second. Voor mij zijn ze het cement van mijn reportages. ⁣

Het draaiboek met alle hoogtepunten van een dag; ‘het ja-woord, de kus, een taart aansnijden, het diner met een aantal speeches’, vertelt weinig over jullie als bruidspaar en de relatie die jullie hebben met de mensen waar jullie het meest van houden. Ze maken jullie bruiloft niet perse uniek.⁣ 

Tussendoor momentjes

Een aai over je wang, handen die je nieuwe ring bewonderen, een traan van geluk of een uitbundige schaterlach, blikken die elkaar kruisen of een snelle kus. Ze maken een reportage authentiek. Van jullie. Onvervangbaar. One of a kind. Die tussendoor momentjes zijn soms ongrijpbaar snel. Of juist heel alledaags.  Waardoor je ze snel over het hoofd ziet, vergeet of niet registreert als er geen denkbeeldige spotlight op wordt gezet. Wanneer er niemand is die ze vastlegt. Dat zie ik als mijn taak. Dat is wat mijn werk na ruim 150 huwelijken nog steeds zo bijzonder maakt.

Ik wil dat je het voelt. Zonder alles te laten zien. Tussen de regels doorlezen zoals bij een poëzie gedicht. 

Die momenten tussendoor doen dat wel, die maken een dag persoonlijk. 

Ik leef voor de connecties tussen mensen en de verhalen die daarbij horen. 

Zij zijn de reden dat ik na al die jaren nog steeds vol passie dit werk doe. Ik creëer de verhalen en haal mijn inspiratie vanuit de mensen die ik voor me heb. Vanuit wat zij met mij delen. Niet vanuit mijn eigen hoofd, mijn eigen ideaalbeeld of ideologie.  
Ik vang de atmosfeer.
Laat me leiden door wat er gebeurt.
Creëer een weerspiegeling.
Met een ‘oh ja, zo voelde het’ als resultaat.

Trouwfotografie is mensenwerk.

Het gaat mij niet om de 'beste must have shots' van een huwelijk of een epische foto ergens op een berg. ⁣⁣Het gaat mij om de verhalen. ⁣⁣Om mensen echt zien en vastleggen zoals ze zijn. .. raakt niet snel van slag wanneer het niet loopt zoals bedacht. 

Ik heb ruim 150 bruiloften gefotografeerd en als me dat één ding heeft geleerd, is het dat het nooit helemaal loopt zoals je hebt gepland van te voren. Blijf in het moment en geniet van de mensen om jullie heen. Laat je niet afleiden door onnodige randzaken. Jullie trouwdag draait om het vieren van de liefde met de mensen die je dierbaar zijn. Niets meer en niets minder. 

Het bruidspaar dat goed past bij mijn visie en werkwijze … 

.. hecht meer waarde aan echte momenten dan geënsceneerde detais. 

Ik merkte in het verleden dat ik, wanneer ik veel tijd besteedde aan het maken van de perfecte detailfoto's van een paar schoenen, ik een tiental andere dingen om me heen miste. Dat kan net die traan van je moeder zijn, wanneer ze binnenkomt, die blik van jou naar je zus of beste vriendin die nog snel even haar speech aan het overschrijven is. Momenten die dierbaar zijn en die je niet wilt inwisselen voor een paar foto's van schoenen.

.. hecht waarde aan de VRIENDSCHAPPEN en relaties  in hun leven en houdt zielsveel van de mensen die op hun bruiloft komen.

Hier komt mijn grootste inspiratie vandaan; de relaties van mensen onderling en de liefde tussen jullie en je gasten. De connecties tussen mensen is waar mijn fotowerk om draait. 

.. weet fotografie op waarde te schatten. 

Dit klinkt als een no brainer. Maar ik vind het heel belangrijk dat je me niet inhuurt puur om het feit dat je een trouwfotograaf nodig hebt, maar omdat je er een wilt. Specifieker nog; je wilt het verhaal van jullie dag, met alle relaties en mensen die belangrijk voor je zijn vastlegt hebben vanuit mijn perspectief. Ik kom zoals ik ben met alles wat daarbij hoort. Ik vier, huil en beleef de dag met jullie mee en documenteer alles zorgvuldig en met liefde en compassie. Die soms duizenden beelden neem ik vervolgens met me mee naar huis. Hier begint voor mij het samenstellen en zorgvuldig selecteren van een serie van zo’n vijf- a zeshonderd foto’s. Deze foto's vormen samen de reportage, het verhaal, en zullen je de rest van je leven helpen herinneren aan jullie grote dag.

Je huurt niet iemand in om enkel wat foto's te maken. Je huurt een fotograaf in om letterlijk voor jullie herinneringen te maken van een van de meest bijzondere dagen uit jullie leven. 

Trouwen in het buitenland

TROUWEN IN HET BUITENLAND

Dec '23 - Portugal
Mei '24 - Marokko

Met veel plezier reis ik de wereld over om ook bruiloften buiten onze landgrenzen vast te leggen. Het is enorm bijzonder om aanwezig te mogen zijn op vaak intieme bruiloften op de meest adembenemende locaties, overal ter wereld. En dat ik twee grote passies - reizen en fotografen - kan combineren, vind ik fantastisch. Ik heb in mijn leven al ruim 30 landen bezocht en ik mag er elk jaar nieuwe plekken aan deze lijst toevoegen.

Toen ik na mijn eerste buitenlandse bruiloft in mijn huurauto terug naar mijn hotel reed, liepen er tranen van geluk over mijn wangen. Ik wist: dit is wat ik wil en wat mij gelukkig maakt. 

Gaat jullie bruiloft in het buitenland plaatsvinden en zijn jullie op zoek naar een fotograaf om dit avontuur op een persoonlijke, elegante en intieme manier vast te leggen? Take me with you! 

Stuur mij een berichtje via het contactformulier en jullie krijgen mijn brochure met alle info zo snel mogelijk thuis gestuurd! Wie weet zien we elkaar in een prachtig lavendelveld of in een stijlvol boerderij, omringt door jullie familie en vrienden, wanneer jullie trouwen in het buitenland!

Ook als jullie plannen hebben om te trouwen in het buitenland, maar nog niet weten waar naar toe, help ik jullie graag met het vinden van een locatie die past bij jullie liefde. 
Mag ik jullie aanstaande bruiloft ook tussen mijn reis data zetten? Ik ga ontzettend graag met jullie mee op avontuur! 


reis data

Lieve woorden

"Zo blij dat je met ons mee bent gegaan."

Wat moeten we zeggen. Woorden kunnen het echt niet omschrijven.. Je hebt niet alleen ons er mooi op gekregen, maar echt alles van ons gevoel, het landschap, die kleuren die gewoon niet te beschrijven waren! Ons IJsland avontuur. Man man man, zoooo blij dat je met ons mee bent gegaan. Dit is echt niet normaal. 

Sanne & Stevie - IJsland

"Ze denkt met je mee en schiet echt fantastische beelden"

Wianda is zo ongelofelijk lief en zorgt er altijd voor dat je je helemaal op je gemak voelt. Ze denkt goed met je mee en schiet echt fantastische beelden. Wij zijn helemaal verliefd op de foto's en zouden Wianda dan ook zeker aan iedereen aanraden!

— Jip & Marijke - Zuid Frankrijk

"Wat een geluk dat jij onze mooiste dag hebt willen vast leggen!!"

WAUW! Inmiddels al meerdere keren de foto’s bekeken met tranen over onze wangen!!! Wat heb je dit magisch mooi gedaan, echt zo knap... ook de kleine momentjes die wij even gemist hadden... wat een geluk dat jij onze mooiste dag hebt willen vast leggen!! Wij blijven maar kijken en worden iedere keer weer overspoeld door liefde.

— Mariella & Tuno - Terschelling

Begin 2020 kreeg ik te horen dat ik als finalist was geëindigd in een Europese wedstrijd voor trouwfotografen, in de categorie Best Weddingstory Europe met deze serie. Ik vond dit een enorme eer, vooral omdat het om een volledige serie gaat en niet om één epische foto. Precies datgene wat ik als trouwfotograaf belangrijk vind. Mijn werk draait om zoveel meer dan enkel een paar epische shots op een berg in een ver land. (wat uiteraard geweldig is, maar wat voor mij niet de essentie van mijn werk omvat.) 

Finalist WUN Awards 2019
Best Weddingstory Europe

Eind 2021, opnieuw ben ik als finalist in de top 3 van Europa geëindigd in de categorie Best weddingstory Europe. Twee keer op rij finalist in zo'n grote internationale competitie en vooral in een voor mij belangrijke categorie. Geen buitenlandse bruiloft met epische uitzichten dit keer, maar in Nederland met een ceremonie bij een kasteel en feest in de achtertuin. Ik had bovendien te 'dealen' met 3 videografen, 2 drones en een livestream (want Corona) en het was voor mij een lange dag van 14 uur. Dus ik vond dit extra bijzonder. 

Finalist WUN Awards 2021
Best Weddingstory Europe

Awards

no. 01

Mijn werkwijze op een huwelijk.

Om jullie dag zo goed mogelijk vast te leggen, ben ik het liefst zo volledig mogelijk aanwezig, zodat de reportage die jullie na afloop ontvangen van begin tot einde klopt.

Als trouwfotograaf heb ik een vrijwel volledige hands-off benadering bij het vastleggen van jullie huwelijksdag (uiteraard de fotoshoot en groepsfoto's daargelaten).

Ik richt me gedurende de dag niet enkel en alleen op de mensen - maar ook op de omgeving. Ik creëer een verhalende reportage waar scene settings, foto's van gebouwen en kamers voordat gasten arriveren een onderdeel van uitmaken. Foto's die je meer vertellen over de atmosfeer en scene settings. Wat zijn typische kenmerken die de uiteindelijk fotoreportage extra context en gelaagdheid geven? Ik beweeg mee met jullie en de gasten, blend in en vang vanuit die positie op een filmische manier jullie verhaal. Ik regisseer niet maar registreer.

no. 02

Mij krijg je cadeau. 

Ik neem aan dat wanneer jullie mij benaderen, mijn werk je aanspreekt. Maar de persoon erachter zal de rest van jullie leven verbonden zijn aan de foto’s. Onderschat dat niet. Jullie foto’s zijn namelijk onlosmakelijk aan mij gekoppeld. Dit is precies de reden dat een persoonlijk gesprek van te voren zo belangrijk is. Is er een klik? Liggen we als personen op één lijn?⁣

Ik zal er tijdens jullie dag alles aan doen om het complete plaatje tot een waardevolle herinnering te maken. Niet alleen door het eindresultaat, de reportage, maar juist ook door wie ik ben. ⁣ Ik wil een aanvulling zijn, niet alleen met mijn werk, maar zeker ook als mens.

no. 03

Maatwerk.

De trouwreportage die jullie zullen ontvangen is uniek. Er is nergens een tweede. Zelfs geen vergelijkbare. Het resultaat en gevoel van de foto's die jullie zullen ontvangen, staan in direct verband met de energie en het gevoel van jullie trouwdag. 

Wanneer je dag gevuld is met schaterlachen en geouwehoer, zal je die energie ervaren in de serie die jullie ontvangen. Hetzelfde geldt voor een bruiloft die intiem, verstillend en zachtaardig is - de foto's die jullie na afloop ontvangen zullen deze sfeer en energie uitstralen. 

Op deze manier hoop ik jullie niet alleen een waardevolle herinnering mee te geven, maar jullie via mijn fotoreportage weer even terug te brengen in de sfeer, energie en het gevoel van jullie dag. Dit is van een onschatbare meerwaarde. 

Belangrijke pijlers

Prijzen

Trouwreportages starten vanaf €3100

Wil je graag wat meer informatie? Neem even contact op om mijn uitgebreide brochure te ontvangen.

Ben je opzoek naar een

non - traditioneel

documentair fotograaf

om van jullie huwelijksdag een onderscheidende, persoonlijke reportage te maken zoals niemand anders heeft? Dan zit je bij mij goed.

Benieuwd naar de mogelijkheden om met mij samen te werken? Vul mijn contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.